Ούτε νερό δε δίνουν στους πρόσφυγες του ΚΥΤ Λέρου οι μπάτσοι Θεοδωρικάκου-Μηταράκη

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ (ΚΥΤ ΛΕΡΟΥ)

είμαστε μια ομάδα προσφύγων στο ΚΥΤ της Λέρου

είμαστε όλοι Κούρδοι σε καραντίνα, η κατάστασή μας είναι πολύ τρομακτική,

μερικοί από εμάς είμαστε πολύ άρρωστοι αλλά δεν μας δίνουν φάρμακα, στείλτε μας έναν εκπρόσωπο της οργάνωσης του ΟΗΕ εδώ

δεν έχουμε αρκετό φαγητό, πεινάμε πολύ και επίσης δεν μας δίνουν αρκετό νερό

η αστυνομία λέει ότι αν δεν έχετε χρήματα δεν θα έχετε ούτε νερό
χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια

παρακαλώ, μην μας ξεχάσετε, πραγματικά πολλοί από εμάς έχουν αλλεργία

ορκίζομαι ότι πεινάω πολύ. Έχασα όλα μου τα χρήματα στο πλοίο

Απλώς πείτε τους να μας δώσουν αρκετό φαγητό

Θέλω να ξεφύγω από αυτήν τη φυλακή γιατί αν δεν το κάνω αυτό θα πεθάνω αν δεν με βοηθήσεις θα ξεφύγω και θα πεθάνω, πριν αυτοκτονήσω κάνε κάτι για μένα
δεν μας ακούν

Σήμερα ήρθε εδώ ο γιατρός και μου είπε ότι δεν υπάρχει φάρμακο εδώ, ανεχτείτε το ορκίζομαι ότι δεν αστειεύομαι αν δεν μου απαντήσεις, το επόμενο βράδυ θα το κάνω όταν θα δραπετεύσω, μετά το επόμενο βράδυ, πες τους την ιστορία μου

Πείτε τους αν συνεχίσουν να μας προσφέρουν τέτοιου είδους άχρηστα πράγματα πραγματικά θα πεθάνουμε, δεν μας δίνει αρκετή ενέργεια.

Είναι το πρωινό μας

Πείτε τους να μας δώσουν περισσότερο φαγητό, περισσότερο νερό, περισσότερα μπισκότα αυτό είναι το μόνο που θέλουμε

κοντεύουμε να πεθάνουμε, πείτε τους να μας δώσουν αξιοπρεπή τροφή

Νομίζω ότι ο θάνατος είναι καλύτερος από αυτήν την κατάσταση

Αν δεν σε νοιάζει αυτό θα αυτοκτονήσω

Πάρ’το σοβαρά

Περισσότερο φαγητό με κάνει να χαλαρώνω, δεν έχω σε ποιον να παραπονεθώ, μερικές νύχτες δεν μπορώ να κοιμηθώ με άδειο στομάχι

Δεν λέω ψέματα, έχω μόνο εσένασε παρακαλώ μην με αφήνεις μόνο

Είμαστε 2 άτομα της ομάδας των 70 που το πλοίο καταστράφηκε κοντά στα Κύθηρα, τώρα βρισκόμαστε στο νησί της Λέρου και επίσης σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες

Διαμαρτυρόμαστε για έλλειψη φαγητού

Πείτε στους διαχειριστές αυτού του τόπου να δώσουν και στους δύο μας περισσότερο φαγητό.

Χάσαμε τα χρήματά μας στο πλοίο, δεν μπορούμε να παραγγείλουμε μπισκότο ή κέικ όπως οι φίλοι μας στην αγορά, καθημερινά η αστυνομία μας λέει τι θέλετε, να φωνάξουμε το delivery, αλλά επειδή μας τελείωσαν τα χρήματα, γι’ αυτό δεν μπορούμε να παραγγείλουμε τίποτα, ενημερώστε τους για το πρόβλημά μας.

Είναι το δέρμα μας, κάηκε λόγω του ήλιου

Παρακαλώ, προσπαθήστε να μας δώσετε περισσότερο φαγητό

Χρειαζόμαστε περισσότερη πρωτεΐνη

Παρακαλώ, πείτε τους γι’ αυτό

Προς: Εισαγγελίες Πρωτοδικών Πειραιά και Κω
Κοινοποίηση: Εισαγγελία Αρείου Πάγου

9 Σεπτεμβρίου 2021

Κύριοι Εισαγγελείς Πειραιά και Κω

Στις 28 Αυγούστου 2021 αποστείλαμε την επισυναπτόμενη στο τέλος της παρούσας επιστολή στις αρμόδιες αρχές για εντοπισμό και αίτημα υπαγωγής σε διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης 58 Κούρδων του Ιράκ στα Κύθηρα από τους οποίους 43 είναι ασυνόδευτα ανήλικα. Μετά από μερικές ημέρες τα άτομα αυτά (μαζί με άλλα 12 στα οποία ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα ασυνόδευτα ανήλικα) μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Λέρου.

Σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Ν. 4540/2018 “Ασυνόδευτοι ανήλικοι και χωρισμένοι ανήλικοι (άρθρο 24 της Οδηγίας 2013/33/ΕΕ)”“Οι αρμόδιες Αρχές στα σημεία εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια, καθώς και κάθε αρμόδια Αρχή που διαπιστώνει την είσοδο στην Ελληνική Επικράτεια ασυνόδευτου ανηλίκου ή χωρισμένου ανήλικου ενημερώνει αμελλητί την πλησιέστερη εισαγγελική αρχή και την αρμόδια Αρχή για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων και των χωρισμένων ανήλικων…. για το διορισμό εκπροσώπου μέσω του καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιου Εισαγγελέα και ενημερώνει αμέσως τον ασυνόδευτο ανήλικο για τον ορισμό του εκπροσώπου του.”

Από τη συνεχή επικοινωνία που έχουμε με μερικά από αυτά τα άτομα φαίνεται πως οι αρμόδιες αρχές δεν ανέφεραν την παρουσία των ασυνόδευτων ανηλίκων στις δικές σας κατά τόπο αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για αυτό και τα άτομα αυτά δεν έχουν κάποιον να τα φροντίζει με αποτέλεσμα οι συχνά τραγικές εκκλήσεις τους για ανεπαρκή διατροφή και ψυχολογικά προβλήματα να στέλνονται σε μας. Τις παραθέτουμε αμέσως μετά την υπογραφή της παρούσας επιστολής, η οποία θα δημοσιοποιηθεί.

Αιτούμεθα την άμεση εφαρμογή του νόμου για το διορισμό εκπροσώπου από την Εισαγγελία της Κω καθώς και την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών για τη μέχρι σήμερα παράλειψη εφαρμογής της νομοθεσίας από τις αρμόδιες αρχές στα Κύθηρα και στη Λέρο (αλλά και κεντρικά από την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Μετανάστευσης που ήταν αποδέκτες του μηνύματός μας).

Παρακαλούμε τις αποδέκτριες Εισαγγελικές Αρχές Πειραιά και Κω, καθώς και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία κοινοποιείται η επιστολή, να μας γνωρίσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσουν στην παρούσα επιστολή μας και τις ενέργειες που θα κάνουν στη συνέχεια.

Με τιμή

Παναγιώτης Δημητράς

Πηγή: RACIST CRIMES WATCH – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Create your website with WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: