ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ

Ισλαμοφοβία είναι η καλλιέργεια του φόβου, του μίσους και των προκαταλήψεων απέναντι στην Ισλαμική θρησκεία ή στους Μουσουλμάνους γενικά, που χαρακτηρίζεται κυρίως από την ταύτισή τους με την «τρομοκρατία», την «εγκληματικότητα», τις «οπισθοδρομικές ιδέες», την «κατωτερότητα του πολιτισμού τους».

Σύμφωνα με την Κόρα Αλέξα Ντέβινγκ, επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών του Ολοκαυτώματος και των Θρησκευτικών Μειονοτήτων, υπάρχουν αξιοσημείωτες ομοιότητες ανάμεσα στην Ισλαμοφοβία και τον προναζιστικό Αντισημιτισμό, όπως οι ανησυχίες για τη δήθεν επαπειλούμενη πληθυσμιακή αύξηση των μειονοτήτων σε τέτοιο βαθμό που να επιφέρουν τη λεγόμενη -με βάση την ορολογία της συγκεκριμένης συνωμοσιολογικής προπαγάνδας- «μεγάλη αντικατάσταση», η δήθεν απειλή για τις παραδόσεις και τα έθιμα, ο -στην καλύτερη περίπτωση- σκεπτικισμός όσον αφορά την κοινωνική ενσωμάτωση, η δήθεν απειλή για την κοσμικότητα του κράτους, οι φόβοι για σεξουαλικά εγκλήματα και μισογυνισμό -που τάχα δεν αποτελούν ίδιον των δυτικών κοινωνιών, οι φόβοι που βασίζονται στην υποτιθέμενη ιστορική πολιτισμική κατωτερότητα, την ασέβεια απέναντι στις αξίες του Διαφωτισμού, κλπ.

Ο Μάτι Μπουζλ, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ίλινοϊς, επισημαίνει ως κεντρικό στοιχείο της Ισλαμοφοβίας την «ανησυχία» για το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό ή -πιο επίκαιρα- «Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής», αλλά αυτό δεν αναιρεί τη συνάφειά της με τον εκάστοτε εθνικισμό. Η Ζαμπίνε Σίφερ, επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Ευθύνη των ΜΜΕ, και ο ερευνητής Κωνσταντίν Βάγκνερ, εντοπίζουν κάποια επιπλέον κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ Ισλαμοφοβίας και Αντισημιτισμού, όπως οι έννοιες της «Εβραιοποίησης» και της «Ισλαμοποίησης» και η περιγραφή των Εβραίων/Μουσουλμάνων ως «κράτος εν κράτει», ενώ και οι δύο μορφές ρατσισμού χρησιμοποιούν κάποιες «θρησκευτικές επιταγές» που υποτίθεται ότι τεκμηριώνονται από «θρησκευτικές πηγές» και, φυσικά, ένα πλήθος συνωμοσιολογικών θεωριών, που καταλήγουν σε μια «αναπόφευκτη» σύγκρουση πολιτισμών και, πιο συγκεκριμένα, Μουσουλμανικών και μη Μουσουλμανικών πληθυσμών, στο πλαίσιο της οποίας η πιο προφανής «πρόκληση» είναι, υποτίθεται, το προσφυγικό/μεταναστευτικό «πρόβλημα».

Η έννοια της «σύγκρουσης των πολιτισμών» θεμελιώθηκε θεωρητικά από τον Αμερικανό ρατσιστή καθηγητή πολιτικών επιστημών Σάμουελ Χάντινγκτον, σαν απάντηση στο βιβλίο του μαθητή του, Φράνσις Φουκουγιάμα «Το τέλος της ιστορίας και ο τελευταίος άνθρωπος» (1992), όπου ο νεοφιλελευθερισμός παρουσιάζονταν ως η μόνη εναλλακτική ιδεολογία για τα έθνη της μεταψυχροπολεμικής περιόδου.

Για τον Χάντινγκτον, το «τέλος της εποχής των ιδεολογιών» αποτελούσε το έναυσμα για την «επιστροφή στην κανονικότητα» της διαπάλης μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών. Υποστηρίζει επίσης ότι ο Ισλαμικός πολιτισμός βιώνει μια μεγάλη πληθυσμιακή έκρηξη που πυροδοτεί την αστάθεια τόσο στα σύνορα του Ισλάμ όσο και στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα τα «φονταμενταλιστικά» κινήματα να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα. Τέτοιες εκδηλώσεις της -όπως την ονομάζει- «Ισλαμικής Αναβίωσης» είχαμε με την Ιρανική Επανάσταση του 1979 και με τον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου (1990). Οι συγκρούσεις πολιτισμών, λέει ο Χάντιγκτον, είναι «συνήθως μεταξύ Μουσουλμάνων και μη Μουσουλμάνων», λόγω της ύπαρξης των «αιματηρών συνόρων» μεταξύ των Ισλαμικών και των μη Ισλαμικών πολιτισμών.

Η θεωρία του Χάντιγκτον βρήκε την πρώτη ιστορικά πρακτική εφαρμογή της στην εκστρατεία του «Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας» που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Στο στόχαστρο της εκστρατείας αυτής μπήκαν κυρίαρχα οι Σουνίτικες Φονταμενταλιστικές ένοπλες ομάδες που δραστηριοποιούνταν στον Μουσουλμανικό κόσμο, ανάμεσά τους η Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος, οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Ο «Πόλεμος Κατά της Τρομοκρατίας» αποτέλεσε πολύ συχνά το πρόσχημα για τη στρατιωτικοποίηση, την ασφυκτικότερη επιτήρηση και τον περιορισμό των πολιτικών δικαιωμάτων από τις «σύμμαχες» κυβερνήσεις και -φυσικά- αποτέλεσε την κύρια πηγή «έμπνευσης» και ως στρατηγική επιλογή του δυτικού καπιταλισμού έδωσε ώθηση στην ισλαμοφοβική-αντιπροσφυγική/αντιμεταναστευτική υστερία.

Ευρωπαϊκό Δελτίο Ισλαμοφοβίας 2018

Το 2018 ήταν μια χρονιά αναταραχών τόσο στο εσωτερικό όσο και στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Από το ξέσπασμα του λαϊκού κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία, που δε σταμάτησαν να διαδηλώνουν για οικονομική δικαιοσύνη και ενάντια στις αυταρχικές δομές και την αβεβαιότητα σε σχέση με το Brexit μέχρι την επιδείνωση της κατάστασης στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης με τους χιλιάδες πνιγμούς παιδιών κι ενηλίκων στη Μεσόγειο.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο βρίσκουν έδαφος ακροδεξιά κόμματα και ακροδεξιές ρητορικές που σε κάποιες χώρες, όπως στην Ιταλία και στην Αυστρία, βρέθηκαν ακόμα και στην κυβέρνηση.

Οι γυναίκες αποτελούν την πλειονότητα των θυμάτων της Ισλαμοφοβίας, ιδιαίτερα όταν φορούν μαντίλα. Για παράδειγμα, η συλλογικότητα ενάντια στην Ισλαμοφοβία στη Γαλλία σημειώνει ότι το 70% των θυμάτων των Ισλαμοφοβικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί στη Γαλλία το 2018 είναι γυναίκες. Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν απόπειρες αφαίρεσης της μαντίλας, απόπειρες βιασμού και σωματική βία.

Πορεία ενάντια στην Ισλαμοφοβία στο Παρίσι (10/11/2019)

Στη Γερμανία, με βάση τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, έχουν καταγραφεί 187 ισλαμοφοβικές επιθέσεις μόνο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, οι 25 από τις οποίες σε τζαμιά.

Στην Ελλάδα, ακροδεξιές οργανώσεις επιτέθηκαν σε πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης για να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου τους. Κατά τη διάρκεια της ρατσιστικής επίθεσης, που από κάποιους παρομοιάστηκε με τη «Νύχτα των Κρυστάλλων», ακούστηκε η ιαχή «κάψτε τους όλους».

Στην Ιταλία, ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τον 54χρονο Σενεγαλέζο μικροπωλητή Ιντί Ντιέν, γνωστό μέλος του Τεμένους της Φλωρεντίας. Στη Φινλανδία, τρεις νεαροί επιτέθηκαν με ξυράφι επιφέροντας 20-30 πλήγματα και σπάζοντας το κρανίο ενός Πακιστανού μετανάστη στη Βάνταα. Στη Βρετανία, τρεις νεαροί επιτέθηκαν με αμάξι στους περαστικούς κοντά στο Ισλαμικό Κέντρο Αλ Μαζλί Αλ Χουσαΐνι.

Η Ισλαμοφοβία στην Αυστραλία

Σύμφωνα με τη μελέτη «Ισλαμοφοβία στην Αυστραλία – ΙΙ (2016-2017)» της Δόκτορα Ντεριά Ινέρ που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2019 από την Ακαδημία Ισλαμικών Επιστημών και Ερευνών της Αυστραλίας, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αύξηση στις καταγγελίες των θυμάτων ισλαμοφοβικών επιθέσεων από το 35% στο 54%. Το 72% των θυμάτων είναι γυναίκες ενώ, από την άλλη, το 73% των δραστών είναι άνδρες (στο 79% των περιπτώσεων Αγγλοσάξονες). Το 96% των γυναικών που δέχθηκαν επίθεση φορούσε μαντίλα, το 57% ήταν ασυνόδευτες (το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών θυμάτων είναι 6%) και ο 11% μόνο με τα παιδιά τους. Το 14% των επιθέσεων κατευθύνονταν σε παιδιά μόνο ή σε ασυνόδευτα παιδιά. Τέλος, το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι η πλειονότητα των επιθέσεων (το 60%) έγιναν σε αυστηρά φυλασσόμενους χώρους με πολύ κόσμο, ενώ η αστυνομία ασχολήθηκε μόνο με τις μισές από το 22% των επιθέσεων που καταγγέλθηκαν.

Ισλαμοφοβική επίθεση σε έγκυο γυναίκα σε πολυσύχναστο χώρο εστίασης στο Παραμάτα της Αυστραλίας (19/11/2019)

Ισλαμοφοβικές επιθέσεις

Πυροβολισμοί στο Τέμενος της Μπαγιόν (28/10/2019)

Πυροβολισμοί σε τζαμί στην πόλη Μπαγιόν της Γαλλίας με τρεις τραυματίες και σύλληψη του 84χρονου δράστη (υποψήφιου στις τοπικές εκλογές του 2015 με το Εθνικό Μέτωπο (Εθνική Συσπείρωση) της Μαρίν Λεπέν. Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία ο δράστης είχε επιχειρήσει να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό περίπου στις 3.20 το απόγευμα, εμποδίστηκε όμως από δύο άνδρες τους οποίους πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά. Ύστερα έβαλε φωτιά σε ένα αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.

Εμπρησμός στο Τέμενος του Εσκοντίντο (24/3/2019)

Το Τέμενος Νταρ-ουλ-Αρκάμ τυλίχθηκε στις φλόγες την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 3.15 τα ξημερώματα. Οι επτά άνθρωποι που κοιμόταν μέσα, ξύπνησαν από τον καπνό και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν το κτίριο υποστεί σημαντικές ζημιές. Ο δράστης της επίθεσης, Τζον Έρνεστ, (θαυμαστής του Σφαγέα της Νέας Ζηλανδίας -είχε γράψει στους τοίχους: «For Brenton Tarrant -t. /pol/«), αποκαλύφθηκε μετά την επίθεση στη Συναγωγή Πογουέι στις 27 Απριλίου με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες.

Νέα Ζηλανδία: «Η πιο σκοτεινη μερα»

Στις 25 Φεβρουαρίου 1994 ο Αμερικανοϊσραηλινός έποικος Μπαρούχ Γκολντστάιν, μέλος του ακροδεξιού κινήματος Καχ (και -κατά το διάστημα που ζούσε στις ΗΠΑ- της Λίγκας Εβραϊκής Άμυνας ) εισέβαλε στο Τέμενος του Ιμπραήμ την ώρα της προσευχής του Ραμαζανίου, πυροβολώντας αδιακρίτως με αεροβόλο και σκορπώντας το θάνατο. Είχε περάσει κατά τις 5 το πρωί με στρατιωτική περιβολή και μ’ ένα αυτόματο ισραηλινής κατασκευής την ανατολική πύλη του Σπηλαίου των Πατριαρχών που φυλάσσονταν από τον Ισραηλινό στρατό. Σκότωσε 29 ανθρώπους (άνδρες και παιδιά) και τραυμάτισε 125. Στο τζάμι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν 800 πιστοί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ρατσιστής κατά συρροή δολοφόνος περίμενε ακριβώς τη στιγμή του προσκυνήματος (sujūd) για να πραγματοποιήσει την επίθεση. Κάποιος από το πλήθος τον ψέκασε στα μούτρα με πυροσβεστήρα και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Η σφαγή προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων σε όλη τη Δυτική Όχθη, που στοίχησαν τη ζωή 26 ακόμα Παλαιστινίων.

Ο 47χρονος Ντάρεν Όσμπορν διεμβόλισε με όχημα, σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους 9, την ώρα που εξέρχονταν από τη νυχτερινή προσευχή του Ραμαζανίου. Η επίθεση έλαβε χώρα στις 19 Ιουνίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη διασταύρωση των οδών Γουαντκόουτ και 7 Αδελφών, 90 μέτρα από το τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ του Λονδίνου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περαστικών ο οδηγός φώναζε: «Θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους», «αυτό είναι για τη Γέφυρα του Λονδίνου«, «έκανα το χρέος μου», «αυτό σας αξίζει» και «τώρα σκοτώστε με». Ο ιμάμης του τζαμιού τον γλίτωσε απ’ το λιντσάρισμα. Ένα χρόνο μετά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία και απόπειρες δολοφονίας με την επιβαρυντική περίσταση της «ατομικής τρομοκρατίας».

Ο Πέτερ Μανγκς, γνωστός και ως Λέιζερ Μαν 2, είναι ύποπτος για τουλάχιστον 16 περιστατικά πυροβολισμών «σκουρόχρωμων» ανθρώπων από το 2003 ως το 2010 με 2 νεκρούς και 13 τραυματίες.


-ITV News, 19/3/2019

Ο ΜΠΡΕΝΤΟΝ ΤΑΡΑΝΤ ΕΙΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΑΛ ΝΟΥΡ (1:40) ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΝΓΟΥΝΤ (1:55) ΣΚΟΤΩΣΕ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 51 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (ΑΠΟ 3 ΩΣ 77 ΕΤΩΝ) ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΑΛΛΟΥΣ 49. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕΣΩ FACEBOOK. ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 5 ΟΠΛΑ, ΔΥΟ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΔΥΟ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΜΕ ΜΟΧΛΟ. ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑ (ΟΠΩΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ, Ο ΚΕΛΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΑ (ΟΠΩΣ «ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ», «REMOVE KEBAB» ΚΑΙ 14 ΛΕΞΕΙΣ) ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ.

ABC News, 12/8/2019

Στις 10 Αυγούστου 2019 ο ισλαμόφοβος πιστολέρο Φίλιπ Μάνσαους, θαυμαστής του μακελάρη του Κράισττσερτς Μπρέντον Τάραντ, εισέβαλε στο τζαμί του Μπέρουμ, μιας κωμόπολης 20 χιλιόμετρα από το Όσλο σπάζοντας με πυροβολισμούς την κλειδωμένη πόρτα. Φορώντας κράνος και στολή, άνοιξε πυρ με ένα πυροβόλο κι ένα πιστόλι, τραυματίζοντας έναν από τους τρεις πιστούς που είχαν απομείνει στο χώρο λατρείας μετά το τέλος της προσευχής. Ένας από τους άνδρες τον ακινητοποίησε και τον αφόπλισε. Στο σπίτι του, μετά τη σύλληψή του, βρέθηκε νεκρή η θετή αδερφή του, για της οποίας το φόνο κατηγορείται.

CGTN America, 3/4/2018

Τα ανώνυμα ισλαμοφοβικά mail «Τιμώρησε κι εσύ ένα Μουσουλμάνο» κυκλοφόρησαν τουλάχιστον σε 6 κοινότητες στην Αγγλία. Παρότρυναν σε βία κατά των Μουσουλμάνων στις 3 Απριλίου 2018. Οι λίστες των βίαιων πράξεων βασίζονταν σ’ ένα περίεργο σύστημα βαθμολόγησης: 25 πόντοι αν «βγάλεις τη μαντίλα από μια Μουσουλμάνα»… 1000 πόντοι αν βάλεις βόμβα σε τζαμί»…

O νεοναζί μακελάρης Tobias Rathjen μπήκε στις 19 Φλεβάρη του 2020 σε δύο ναργιλετζίδικα μπαρ, στη μικρή γερμανική πόλη Χάναου, 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Φρανκφούρτης. Σκότωσε εννιά ανθρώπους, τραυμάτισε άλλους πέντε, γύρισε σπίτι του, σκότωσε τη μάνα του και τελικά αυτοκτόνησε.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

Λούνα Παρκ ρατσιστών

Οι εικόνες των Βρετανών συνοριοφυλάκων να κυνηγούν με τζετ σκι πρόσφυγες στο Αγγλικό Κανάλι θα μπορούσαν να προκαλούν θυμηδία, αν δεν προκαλούσαν αηδία για το αχαλίνωτο θράσος του ρατσισμού από τα πάνω. Το άθλιο σχέδιο επαναπροωθήσεων της συντηρητικής υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ με τις άμεσες αναχαιτίσεις των «παράνομων μεταναστών», μεταξύ των οποίων και παιδιών, υποστηρίζεταιΣυνεχίστε να διαβάζετε «Λούνα Παρκ ρατσιστών».

20 χρόνια Ισλαμοφοβίας και «Πολέμου κατά της τρομοκρατίας»

Η εφημερίδα Socialist Worker αναλύει την καταστροφή που προκλήθηκε από δύο δεκαετίες πολέμων, σηκώνει το πέπλο συγκάλυψης των βασανιστηρίων που τις συνόδευαν και εκθέτει την Ισλαμοφοβία που χρησιμοποιήθηκε για να τα δικαιολογήσει όλα αυτά Ο «Πόλεμος Κατά της Τρομοκρατίας» -που κηρύχθηκε πριν από 20 χρόνια- ήτανε καταστροφικός για τους ανθρώπους όλης της Μέσης Ανατολής, τηςΣυνεχίστε να διαβάζετε «20 χρόνια Ισλαμοφοβίας και «Πολέμου κατά της τρομοκρατίας»».

ISIS-K, η «μετάσταση» του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν

«Θα σας καταδιώξουμε και θα πληρώσετε», ήταν το μήνυμα του Μπάιντεν προς το ISIS-K, που ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Το Ισλαμικό Κράτος, που «εκμηδένισαν» το 2019 οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο Ιράκ και τη Συρία, επιστρέφει με πάταγο στο Αφγανιστάν, πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί ηΣυνεχίστε να διαβάζετε «ISIS-K, η «μετάσταση» του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν».

Η επιστροφή των Ταλιμπάν -τρόμος Made in USA

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή καθώς οι Ταλιμπάν φαίνεται να παίρνουν κομμάτι-κομμάτι τον έλεγχο του Αφγανιστάν. Το ένοπλο Ισλαμιστικό κίνημα που ανατράπηκε με την εισβολή των ΗΠΑ πριν περίπου 20 χρόνια πρόκειται μάλλον να επιστρέψει στα πράγματα πολύ σύντομα. Οι Ταλιμπάν εγκατέστησαν ένα βάρβαρο, πνιγηρό και αντιδραστικό καθεστώς όταν κυβερνούσαν το Αφγανιστάν τη δεκαετίαΣυνεχίστε να διαβάζετε «Η επιστροφή των Ταλιμπάν -τρόμος Made in USA».

Γαλλία, Ισλαμοφοβία και Δεξιά

Οι τελευταίες εξελίξεις αύξησαν ακόμα περισσότερο το επίπεδο της Ισλαμοφοβίας στη γαλλική κοινωνία. Τον Οκτώβριο ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε νέο νόμο που δαιμονοποιεί ακόμα περισσότερο τους Μουσουλμάνους στη Γαλλία και που σηματοδοτεί τη στρατηγική του εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2022. Να ανταγωνιστεί την Εθνική Συσπείρωση (RN) της Μαρίν Λεπέν, προωθώντας μια ρατσιστικήΣυνεχίστε να διαβάζετε «Γαλλία, Ισλαμοφοβία και Δεξιά».

24 νεκροί στα αντιμουσουλμανικά πογκρόμ στην Ινδία τις μέρες της επίσκεψης Τραμπ

Κι ενώ ο Τραμπ περνούσε «τις πιο όμορφες μέρες της ζωής του» δίπλα στον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, που τις παραμονές της επίσκεψης έβαλε να του χτίσουν έναν τοίχο από τούβλα μήκους 500 μέτρων γύρω από την παραγκούπολη Αχμενταμπάντ για να κρύψει απ’ τα «ευαίσθητα» μάτια του «πλανητάρχη» την εξαθλίωση που βιώνουν οιΣυνεχίστε να διαβάζετε «24 νεκροί στα αντιμουσουλμανικά πογκρόμ στην Ινδία τις μέρες της επίσκεψης Τραμπ».

11 νεκροί από πυροβολισμούς ναζιστή μαζικού δολοφόνου σε δύο στέκια μεταναστών στο Χανάου

11 νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη και της μητέρας του, και 5 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο απολογισμός της διπλής ένοπλης επίθεσης του νεοναζί μακελάρη Tobias Rathjen στη Χάναου, μια ήσυχη, πολυπολιτισμική πόλη 100.000 κατοίκων, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά της Φρανκφούρτης. Η διπλή ένοπλη επίθεση ξεκίνησε όταν, στις 10 το βράδυ της Τετάρτης 19/2/2020,Συνεχίστε να διαβάζετε «11 νεκροί από πυροβολισμούς ναζιστή μαζικού δολοφόνου σε δύο στέκια μεταναστών στο Χανάου».

Εμπρησμός σε τζαμί στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ και «εκκαθάριση» του Τεμένους Αλ Άκσα

Εμπρησμός σε τζαμί στην ανατολική Ιερουσαλήμ έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής από ακροδεξιούς Σιωνιστές στο χωριό Σαραφάτ της κατεχόμενης ανατολικής Ιερουσαλήμ. Η φωτιά που ξέσπασε μέσα στο χώρο λατρείας των Παλαιστίνιων προκάλεσε ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες. Οι δράστες δεν παρέλειψαν να αφήσουν την υπογραφή τους στους τοίχους κάτω από τηΣυνεχίστε να διαβάζετε «Εμπρησμός σε τζαμί στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ και «εκκαθάριση» του Τεμένους Αλ Άκσα».

Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν τον ρατσισμό “τρόπο ζωής”

Γράφει ο Σωτήρης Κοντογιάννης Στη μετονομασία του χαρτοφυλακίου “για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής” που ανέθεσε στον Μαργαρίτη Σχοινά προσανατολίζεται τώρα, ύστερα από τις αντιδράσεις των προηγουμένων ημερών, η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η χρήση “ευγενικών” ονομάτων, άλλωστε, είναι μια πρακτική με βαθιές ρίζες μέσα στην κληρονομιά του σωβινισμού, τουΣυνεχίστε να διαβάζετε «Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν τον ρατσισμό “τρόπο ζωής”».

Καταδικάστηκαν λευκοί ρατσιστές που σχεδίαζαν ισλαμοφοβική ένοπλη επίθεση στη Νέα Υόρκη

Ένοχοι κρίθηκαν 2 λευκοί ρατσιστές που ομολόγησαν στο δικαστήριο ότι σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση σε βάρος της Μουσουλμανικής κοινότητας του Ίσλαμπεργκ της Νέας Υόρκης. Ο δικαστής Σαμ Βαλεριάνι καταδίκασε τους Μπράιαν Κολανέρι (20 ετών) και Άντριου Κράισλερ (19 ετών) σε 4 και 12 χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα για σύσταση συμμορίας και σε δεύτερο βαθμό για τρομοκρατία. ΣύμφωναΣυνεχίστε να διαβάζετε «Καταδικάστηκαν λευκοί ρατσιστές που σχεδίαζαν ισλαμοφοβική ένοπλη επίθεση στη Νέα Υόρκη».

Στη μνήμη του Νταούντ Ντάμπι

Ο Νταούντ Ντάμπι, 71 ετών, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, έχασε τη ζωή του στη σφαγή του τεμένους Αλ Νουρ στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Ήταν από τα πρώτα θύματα που έβαλε μπροστά το κορμί του σαν «ασπίδα» για να σωθούν οι άλλοι. Ζούσε σ’ αυτή τη χώρα, που την ονόμαζε «επίγειο παράδεισο», από τοΣυνεχίστε να διαβάζετε «Στη μνήμη του Νταούντ Ντάμπι».

Create your website with WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: